BRYLLUP / VELSIGNELSE

bryllupsudsmykning i Kirken Kirkebryllup er både vielse og velsignelse af et par.

Et kirkebryllup er juridisk gyldigt på samme måde som vielse på rådhuset. Et kirkebryllup handler også om kristen tro, håb og kærlighed.

Hvor kan vi blive gift?

I kan blive gift i folkekirken, når I begge eller en af jer er medlem.

I kan blive gift i kirken i jeres bopælssogn eller i en anden kirke, I har tilknytning til.

Når I ønsker kirkebryllup eller velsignelse, skal I tage kontakt til den kirke, I ønsker at blive gift i.

Det skal I huske

Når I skal giftes, er der en del at huske. I skal aftale brylluppet med kirken, have en prøvelsesattest, beslutte, hvad I fremover vil hedde. Der skal være vidner til vielsen, og I skal have en samtale med præsten. Vi hjælper jer med at få overblik på siden Det skal I huske

Navneændring i forbindelse med vielse

Navneændring sker i dag udelukkende elektronisk ved anmeldelse på www.borger.dk Man kan i tvivlstilfælde kontakte kirkekontoret for nærmere vejledning. Nogle navneændringer er pålagt gebyr.

I forbindelse med vielse skal anmeldelse af navneændring for en eller begge af parterne indgives til det sogn, hvor man bor, uanset om vielsen skal finde sted i en anden kirke eller på rådhuset. Skal navneændringen være gældende fra og med bryllupsdagen, skal kirkekontoret modtage den senest 14 dage før. Navneændring i forbindelse med vielse er undtaget gebyr.

Kirkelig velsignelse

Er I allerede blevet viet på rådhuset, kan I få kirkelig velsignelse.

Der tages kontakt til kirkekontoret for at aftale en dato. Vielsesattest fra den borgerlige myndighed vedlægges.