MEDLEMSKAB

Indmeldelse

Ved dåben bliver man automatisk registreret som medlem af den danske folkekirke.

Hvis man flytter til Danmark fra udlandet, bliver man normalt i denne forbindelse spurgt, om man ønsker at indtræde i folkekirken. Hvis man er døbt i et andet trossamfund end den evangelisk-lutherske kirke, skal man kontakte sognepræsten / kirkekontoret i bopælssognet.

Udtrædelse

Ønsker man at udtræde af folkekirken, sker dette ved fremsendelse af E-mail eller alm. post til sognepræsten, som herefter vil tage kontakt. Udmeldelse kan også ske ved personligt fremmøde hos sognepræsten. Udtrædelse kan ikke ske ved henvendelse til kommunen.

Genindtrædelse

Har man været udmeldt af folkekirken, men ønsker at genindtræde som medlem, kontaktes sognepræsten i bopælssognet.